Over ons

Leer ons kennen

 

Maastrichts Damesdispuut Ex Aequo is in december 1988 opgericht te Maastricht door vijf studentes van de Universiteit en Hogeschool van Maastricht. Zij legden de grondslag voor hét gezelligste damesdispuut van Maastricht; M.D.D. Ex Aequo!!

“Ex Aequo” betekent vrij vertaald ‘op voet van gelijkheid’, hieruit blijkt hoe de verhoudingen binnen ons dispuut liggen. Er is bij ons geen sprake van hiërarchie, iedereen is gelijk! Maar het is echter zeker niet zo dat we allemaal hetzelfde zijn! Ons dispuut kenmerkt zich juist door haar diversiteit qua persoon, studie, leeftijd etc. Deze diversiteit houdt de discussies levendig en zorgt er dan ook voor dat het nooit saai is!

Verder stimuleert ons dispuut haar leden bij hun studie (dat is toch uiteindelijk de reden waarvoor je hier in Maastricht bent) én activiteiten daarbuiten. Naast de vaste dispuutsavond op woensdag organiseren wij een lentediner, dispuutsweekenden, oud-ledendag, papa/mama/familiedagen, gala’s, een damescantus en nog veel meer.. Regelmatig integreren we met andere dames- en/of herendisputen. Onder het genot van één, maar meestal meer biertje(s) en tijdens een activiteit van zeer uiteenlopende thema’s, leren we elkaar beter kennen. Gezelligheid staat ook altijd voorop!!

Gehuld in vooral paarse dispuutskleding vermaken wij ons prima in het Maastrichtse studentenleven! Vol trots kunnen we zeggen dat we jaarlijks voor vele damesdisputen binnen het Maastrichtse studentenleven de befaamde “M.D.D. Ex Aequo – Dames Biercantus” organiseren. Dit evenement vindt jaarlijks rond mei plaats en blijft elk jaar weer fantastisch!

Studentencafé de BoschPoort is onze vaste borrelkroeg. Ook zijn wij aangesloten bij Onafhankelijk Maastricht (OM) net als vele andere disputen. Samen met hen vinden geregeld borrels plaats waarop je onder het genot van een biertje gezellig kunt kletsen, waardoor je snel nieuwe mensen leert kennen. Naast dit alles hebben we ook een sponsor kroeg, Café Printemps. Hier zijn wij vaak tot in de late uurtjes te vinden, lachend, dansend en kletsend.

In navolging van de oprichtsters van ons dispuut Susan, Carolien, Danielle, Carolien K. en Irene werden tot nu toe al meer dan 75 studentes lid van Maastrichtse Damesdispuut Ex Aequo. En zelfs wanneer je afgestudeerd bent, hoeft het “Ex Aequo – lidmaatschap” nog niet op te houden. Na het beëindigen van je studie is het mogelijk om lid te worden van onze Oud-ledenvereniging Ex Post & Neo.

Al met al heeft het lidmaatschap van een dispuut en met name van M.D.D. Ex Aequo alleen maar voordelen! Je maakt de mooiste feestjes mee, bouwt hechte vriendschappen op en hebt onvergetelijke lol! Dingen waar je later met weemoed op terug zal kijken.. Maarrr zo ver is het nog lang niet!! Waarschijnlijk sta je pas aan het begin van je studie en lijkt alles in Maastricht nog een beetje vreemd en beangstigend! Ook dan is het fijn om lid te zijn! Ouderejaars maken je wegwijs binnen Maastricht en staan altijd klaar voor wat extra bijlessen mocht je studie even niet zo lekker lopen! Van kunstacademie tot European studies, alles wordt binnen ons dispuut vertegenwoordigd!

Meer weten? Neem contact op met Loes: 06 81 24 45 64

groepsfoto

 

Over         Ex Aequo:

 

“Het mooie is dat de dames van Ex Aequo twee kanten kennen. Gezellige gesprekken en ludieke acties zijn de ordevan de dag, maar ‘s nachts, ‘snachts komen de beren in jullie los en zijn de dames van Ex Aequo niet meer te stoppen.”

           – Heerendispuut Equilibre

“Het is typerend voor Ex Aequo: een complete desinteresse in wat wordt verwacht en gewoon doen wat goed voelt. En daarom blijft het leuk met hen te borrelen; uit de originaliteit en creativiteit die Ex Aequo siert ontstaan de mooiste herinneringen.”

     – Heerendispuut Spiritus Vitalis

“We had a sick night bitches!”

– Heerendispuut Perikles

No comments.